تواصوا بالحقّ
تواصوا بالحقّ

احمد عارفخانی/ رهبر انقلاب در دیدار مردم قم به مناسبت سالروز ۱۹ دی، ترویج حضور و نقش‌آفرینی مردم به‌عنوان رکن مهم اداره صحیح کشور و لازمه قطعی دستیابی انقلاب به اهداف را، نوعی« تواصی به حق» عنوان کردند و این تواصی به حق را وظیفه هر صاحب صدا و منبر برشمردند و افزودند: عالم دینی، […]

احمد عارفخانی/ رهبر انقلاب در دیدار مردم قم به مناسبت سالروز ۱۹ دی، ترویج حضور و نقش‌آفرینی مردم به‌عنوان رکن مهم اداره صحیح کشور و لازمه قطعی دستیابی انقلاب به اهداف را، نوعی« تواصی به حق» عنوان کردند و این تواصی به حق را وظیفه هر صاحب صدا و منبر برشمردند و افزودند: عالم دینی، مرجع، روحانی، استاد دانشگاه، هنرمند، مدیر، مسئول سیاسی، صداوسیما، و همه وظیفه دارند مردم را به حضور در میدان و ایستادگی در آن ترغیب کنند و در همین راستا وظیفه مسئولان حکومتی راسنگین‌تر بیان کردند و علت آن را آمادگی مردم دانستند و تاکید کردند که باید زمینه را برای حضور آنها آماده کرد.
رهبر انقلاب به مناسبتهای مختلف و در دیدارهای با مردم و مسولان تاکید بر« تواصی» داشتند از جمله ایشان در ۱۱ آبان ۱۳۸۲ در دیدار با کارگزاران نظام تصریح می کنند که« در شرع مقدّس اسلام «تواصی» وارد است. همه باید همدیگر را توصیه و سفارش به حق، صبر و حفظ راه مستقیم الهی کنیم تا از این راه منحرف نشویم». حضرت آیت الله خامنه ای همچنین درخطبه‌های نماز جمعه‌ی ۲۰ شهریور۱۳۸۲ در تهران ،حرکت به سمت اوج در جامعه را در این می دانند که «در بین جامعه، تواصی به حق و تواصی به صبر وجود داشته باشد؛ »
ولی امر مسلمین جهان در۸ خرداد۱۳۹۰ دردیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره برخی مسایل و موضوعات به مدیران ،مسؤلان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی هشدار می دهند و تصریح می کنند که«بالاخره ما برادرانِ هم هستیم؛ همدیگر را بایستی تواصی به حق و تواصی به خیر کنیم. این خیلی خطر بزرگی است که کسی به خاطر تأمین نمایندگی در یک دوره، نزدیک بشود به صاحبان ثروت یا به صاحبان قدرت؛ این خیلی چیز بدی است».
مقام معظم رهبری همچنین در ۲۴ خرداد ۱۳۹۱ در دیدار نمایندگان مجلس دوره نهم تاکید می کنند که « بر یکدیگر نظارت کنیم؛ «و تواصوا بالحقّ و تواصوا بالصّبر»؛ دائم تواصی کنیم. اینها نشانه‌های سلامت است».
رهبر انقلاب ۲۱ اسفند ۱۳۹۹ در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت عید مبعث راه مقابله و محفوظ ماندن از دشمن را «تواصی» بیان و تصریح می کنند«یکی از راه‌هایی که این دو خصوصیّت را بتوان در جامعه حفظ کرد، عبارت است از «تواصی»، همان که در سوره‌ی والعصر هست: وَ تَواصَوا بِالحَقِّ ‌وَ تَواصَوا بِالصَّبر؛ مردم یکدیگر را تواصی کنند؛ این زنجیره‌ی تواصی و توصیه کردن به یکدیگر [برقرار باشد]؛ هم توصیه به حق کنند، راه حق را تأکید کنند، هم توصیه‌ی به صبر بکنند؛ این، همه را نگه میدارد.
رهبر انقلاب نسبت به قطع شدن جریان تواصی بین مومنان هشدار می دهند و معتقدند:« امّا اینکه رشته‌ی تواصی به حق و صبر را در بین مؤمنان قطع کند، جریان تواصی را قطع کنند، چیز خطرناکی است؛ [اینکه] کاری کنند که مؤمنین به یکدیگر توصیه نکنند، همدیگر را حفظ نکنند، به یکدیگر امید ندهند؛ اگر قطع این جریان، بریده شدن جریان تواصی در جامعه اتّفاق بیفتد، خیلی خطرناک است. این موجب میشود که انسانها احساس تنهایی کنند، احساس نومیدی کنند و ارادهها ضعیف بشود، امیدها کمرنگ بشود، جرئت اقدام از دست برود. وقتی تواصی نبود، این اتّفاقات میافتد».
حضرت آیت الله خامنه ای نسخه را هم به جوانان و فعالان در فضای مجازی برای مقابله با جریان قطه تواصی و ایحاد امید در جامعه ارایه می دهندو تاکید می کنند که« از فضای مجازی استفاده کنید برای امیدآفرینی، برای توصیه ی به صبر، برای توصیه ی به حق، برای بصیرت آفرینی، برای توصیه ی به خسته نشدن، تنبلی نکردن، بیکاره نماندن و مانند اینها ».
رهبر انقلاب معتقدند از جمله مصادیق تواصی به حق ،«دعوت همگان از همگان» برای شرکت در انتخابات است .ایشان درسخنرانی تلویزیونی به مناسبت سی‌ودومین سالگرد رحلت امام خمینی در ۱۴ خرداد ۱۴۰۰تصریح می کنند:« [بلکه] همه‌ی آحاد مردم، تک‌تک آحاد مردم خودشان را موظّف بدانند که علاوه بر اینکه در انتخابات شرکت میکنند دیگران را هم به شرکت در انتخابات دعوت کنند؛ این، تواصی به حق است: «وَ تَواصَوا بِالحَق» که در قرآن کریم هست؛ این، توصیه کردن به حق است؛ این وظیفه است و این کار را انجام بدهند؛ افراد خانواده، دوستان، همکاران، معاشرین، آحاد مردم و کسانی که با آنها سر و کار دارید را به [شرکت در انتخابات] دعوت کنید.
رهبر انقلاب۲۶ شهریور ۱۴۰۱ درپایان مراسم عزاداری اربعین حسینی به حاظران توصیه می کنند که«به نظر من، این دو جمله‌ی حیاتی و اساسی و جاودانی قرآن که «وَ تَواصَوا بِالحَقِّ وَ تَواصَوا بِالصَّبر»،(۲) برای ما همیشه دستورالعمل است و امروز بیش از همیشه. تواصی به حق یادتان نرود؛ تواصی به صبر یادتان نرود.
در فرصت باقی ماننده تا ۱۱ اسفند روز موعود وتعیین سرنوشت ما عامل و مصداق «و تواصوا بالحقّ و تواصوا بالصّبر»؛ باشیم.