به گزارش زائرنیوز به نقل از پایگاه اطلاعرسانی حج، در نشست امروز شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب تشکیل شد، نصراله فرهمند مدیرعامل موسسه عمره سعادت با اعلام این مطلب افزود: این عمره گزاران نیمی به فرودگاه طائف و نیمی دیگر به فرودگاه مدینه منتقل می شوند و بدین ترتیب از اعزام های جده کاسته خواهد شد.
علیرضا بیات رئیس سازمان حج و زیارت نیز این اقدام را در راستای ارائه خدمات بهتر به معتمرین ارزیابی کرد و گفت: با هماهنگی های بعمل آمده با بانک مرکزی هم قرار است برای زائرانی که در قالب کاروان های تحت نظارت سازمان حج و زیارت زمینی به عتبات عالیات اعزام می شوند ارز به صورت دینار عراق اختصاص یابد که میزان و قیمت آن اطلاع رسانی خواهد شد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت هم از تلاش دست اندرکاران برای تحقق وعده داده شده برای انتقال زائران به فرودگاه طائف تقدیر و ابراز امیدواری کرد که این روند به عملیات حج نیز گسترش یابد و حجاج و معتمرین بیشتری بتوانند از این ظرفیت که به تسهیل در انتقال زائران به مکه مکرمه منجر می شود، بهره مند شوند.
در ادامه این جلسه ، معاون حج و عمره سازمان حج نیز به تکمیل ۷۰ درصد ظرفیت حج تمتع ۱۴۰۴ در قالب فراخوان های اعلام شده اشاره کرد و از پایان عملیات اجاره مسکن مکه و مدینه خبر داد.
اکبر رضایی افزود: هیئت رسمی سازمان حج و زیارت هم ۲۱ دی ماه به ریاست رئیس سازمان حج و زیارت برای انجام مذاکرات با مقام های حج عربستان عازم این کشور می شود.
وی با اشاره به اعزام نزدیک به ۸۰ هزار عمره گزار به عربستان، گزارشی از بررسی انجام شده درباره اعزام زائران با شرکت هواپیمایی الجزیره به عربستان ارائه داد و گفت: طبق توافق صورت گرفته هر بار حدود ۳۴۰ زائر با دو پرواز از مبدا فرودگاه شیراز به فرودگاه های مدینه و طائف منتقل می شوند.
حجت الاسلام والمسلمین سید حسین رکن الدینی معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری هم گفت: در تعامل با سازمان حج و زیارت تدابیر برای اعزام روحانیون با سابقه همراه کاروان هایی که به طائف اعزام می شوند، صوررت گرفته است و اطلاعات لازم در خصوص میقات قرن المنازل دراختیار خادمان زائران قرارداده شده و امکان بهره مندی از آن برای معتمرین هم فراهم است.
این جلسه با گزارش دکتر سید علی مرعشی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت در باره ارائه خدمات پزشکی به بیش از ۷۹ هزار عمره گزار ادامه یافت.
وی گفت: ۵۰۶۰۰ و ۲۸۵۵۰ نفر به ترتیب به ۶ درمانگاه این مرکز در مکه و سه درمانگاه دیگردر مدینه مراجعه کرده اند .
وی تعداد مراجعان به درمانگاههای مرکز پزشکی حج در مکه و مدینه را روزانه بین ۱۱۰۰ تا ۱۳۰۰ نفر عنوان کرد و گفت : این درمانگاهها که در هتل های محل اسکان معتمرین مستقر هستند در شیفت های ۸ ، ۱۶ و ۲۴ ساعته به عمره گزاران ایرانی خدمات ارائه می دهند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت هم بر لزوم توجه به تامین داروهای عمومی مورد نیاز عمره گزارن تاکید کرد و در ادامه از آقای مرتضی آقایی معاون جدید عتبات عالیات سازمان حج خواست که دراعزام نیروها با توجه به تعداد زائران تناسب مد نظر قرار گرفته و شناور عمل شود.
در پایان این نشست، از کتاب راهنمای مصور حرمین که به همت حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت تهیه شده است با حضور حجت الاسلام والمسلمین نواب و رئیس سازمان حج و زیارت و جمعی از معاونین و مدیران این دو مجموعه رونمایی شد.
در این کتاب که توسط حجت الاسلام مجتبی نجفی روحانی تدوین شده با انتخاب تصاویر مناسب اطلاعات مفیدی در باره اماکن متبرکه در سرزمین وحی در اختیار خادمان فرهنگی و زائران قرار داده شده است.