به گزارش خبرنگار ما و در ابتدای نشست، دکتر صادقی رئیس اندیشکده مدیریت اقتصاد ایران با اشاره بر لزوم راهبرد برون گرایی، گفت: برون گرایی موضوعی مهم و تأثیرگذار در سیاستهای اقتصاد مقاومتی است که باید به آن توجه ویژه گردد.
وی افزود: پاشنه آشیل نظام ارزی کشور راهبرد برون گرایی خواهد بود و با پیاده سازی آنها بسیاری از مشکلات ما برطرف خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: باید راههای ظهور راهبرد برونگرایی را دریابیم تا نظام تولیدی ما بتواند از تمام توان تولیدی خود استفاده نماید.
دکتر صادقی با تاکید بر اینکه تقاضای خارج از این مرز جغرافیایی برای تولید کننده بسیار مهم است، تصریح کرد: باید کارها به گونهای پیش رود که بشود بخشی از تولیدات تولید کنندگان در خارج از کشور به فروش رسد.
رئیس اندیشکده مدیریت اقتصاد ایران اظهار داشت: چالش و فرصتهای زیادی برای این پیاده سازی وجود دارد و کشور امارات در همسایگی ما میتواند نقطه کانونی آن قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه فرصتهای تجاری مناسبی در کشورهای منطقه وجود دارد، خاطرنشان کرد: صادرکنندگان نیز باید با تمام توان به این حوزه ورود کنند و ارز تنها یکی از مولفه هایی است که در بازرگانی خارجی تاثیرگذار است.
وی با اشاره به اینکه ناوگان حمل و نقل دریایی ما آنچنان که باید ترمیم و بازسازی نشده، گفت: قدمت بالای این ناوگان باعث بروز مشکلاتی در این زمینه نیز شده است.
دکتر صادقی اظهار داشت: پکینگ جدید محصولات نیز بحث جدید دیگر در خصوص بسته بندی کالاهای ما است که مستلزم آن است که به سلیقه مصرف کنندگان نیز توجه ویژه شود.
رئیس اندیشکده مدیریت اقتصاد ایران با بیان این مطلب که بی ثباتی بازار ارز به دلیل عدم نابرابری ورود و خروج آن در کشور است، تصریح کرد: اگر قرار باشد با کشورهای همسایه مبادلات تجاری داشته باشیم باید زیرساختهای ما تغییر کرده و در جهت گسترش و برقراری این مبادلات بکوشیم.
وی گفت: توسعه تجارت، باید در نظر تمامی دستگاه های اجرایی کشور باشد و این مورد باید با توجه به ظرفیت موجود آن وزارت خانه انجام شود.
وی عنوان داشت: حداقل ده درصد از درآمد تجارت کشورمان میتواند از طریق ترانزیت کالا به دست آید و این در صورتی است که در حال حاضر حجم ترانزیت ما به حد کافی نیست.