۱۵ میلیون خودرو و موتورسیکلت در کشور فاقد بیمه شخص ثالث است
۱۵ میلیون خودرو و موتورسیکلت در کشور فاقد بیمه شخص ثالث است
رئیس شورای هماهنگی شرکت های بیمه خراسان رضوی گفت: 15 میلیون خودرو و موتورسیکلت در کشور فاقد بیمه شخص ثالث است.

به گزارش زائرنیوز، دکتر مهدی شریعتی فر امروز در نشست مدیران شرکت های بیمه خراسان رضوی با مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی که به مناسبت گرامیداشت هفته بیمه در محل اداره کل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی برگزار شد، افزود: در سطح کشور سه میلیون خودرو و ۱۲ میلیون موتور سیکلت بدون بیمه شخص ثالث در حال تردد است.

وی ادامه داد: متاسفانه ۸۰ درصد از اماکن دولتی در سطح کشور بیمه آتش سوزی ندارد که اگر اتفاقی بیوفتد، جبران آن برای دستگاه دولتی دشوار است.

رئیس شورای هماهنگی شرکت های بیمه خراسان رضوی خاطرنشان کرد: همچنین ۹۶ درصد واحدهای مسکونی در کشور فاقد بیمه آتش سوزی بوده که در این رابطه نیاز به فرهنگ سازی است.

وی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به تقدیم لایه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در اول آبان ماه توسط رئیس جمهور به مجلس، افزود: نکته قابل توجه در این لایحه، حذف بند ت تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ بود.

دکتر شریعتی فر ادامه داد: بر اساس بند ت تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۴۰۳، شرکتهای بیمه‌ای مکلفند مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال از اصل حق بیمه شخص ثالث دریافتی را طی جدولی که براساس فروش بیمه (پرتفوی) هر یک از شرکت ها تعیین و به‌تصویب شورای‌ عالی بیمه می‌رسد، به‌صورت ماهانه به‌حساب درآمد عمومی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز کنند.

وی توضیح داد: بر این اساس، منابع حاصل در اختیار سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، سازمان اورژانس کشور، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران قرار می‌گیرد تا در امور منجر به کاهش تصادفات و مرگ‌و‌میر و ساخت برنامه‌های فرهنگ‌سازی و آگاهی‌بخشی در جهت کاهش حوادث رانندگی هزینه شود.

رئیس شورای هماهنگی شرکت های بیمه خراسان رضوی اظهار کرد: این بند با پیگیری های بیمه مرکزی، از لایحه بودجه ۱۴۰۴ حذف شد؛ اما اکنون برخی نمایندگان به دنبال اضافه شدن آن به بودجه سال آینده هستند.

وی افزود: از سال ۱۳۸۶ تاکنون که این بند در قانون بودجه وجود داشته و مبالغی پرداخت می شده است، به هیچ عنوان باعث اثربخشی مدنظر قانون گذار نبوده و اصلا در کاهش تصادفات و مرگ و میر موثر نبوده است.

دکتر شریعتی فر ادامه داد: این مبلغ یا در اموری غیرمدنظر قانون گذار هزینه می شود و یا مدیریت نمی شود. دستگاه های دریافت کننده این مبلغ هم تاکنون گزارشی در این زمینه ارائه نکرده اند که جای سئوال و ابهام است.

وی گفت: بر اساس آمار بیمه مرکزی، نسبت خسارت به حق بیمه در رشته بیمه شخص ثالث، طی ۱۰ سال گذشته، ۱۲۳ درصد بوده است. یعنی شرکت های بیمه ۲۳ درصد بیش از دریافت حق بیمه، خسارت پرداخت می کنند که این موضوع باعث ایجاد ۲۳ هزار میلیارد تومان زیان انباشته طی ۱۰ سال گذشته شده است.

ضریب نفوذ بیمه در خراسان رضوی بیش از کشور

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی هم در این نشست با اشاره به نقش بی بدیل صنعت بیمه در توسعه اقتصادی، گفت: بیمه به کسب و کارها، توسعه تجارت، صنعت، کشاورزی و گردشگری کمک می کند.

سید حامد حسینی با بیان این که ضریب نفوذ بیمه در ایران با دنیا فاصله دارد، افزود: ضریب نفوذ بیمه در کشور طی سال ۱۴۰۱، ۱٫۸۳ بوده که در سال ۱۴۰۲ به ۲٫۱۴ رسیده است و این رقم در خراسان رضوی ۲٫۴ بوده که بیش از میانگین کشوری است.

وی به گردش مالی ۱۵ همتی صنعت بیمه در خراسان رضوی اشاره کرد و ادامه داد: در گفت و گو با دکتر شریعتی فر رئیس شورای هماهنگی شرکت های بیمه خراسان رضوی مشخص شد که این موضوع دارای دو وجه است. اول این که حق بیمه ها از استان خارج می شود و دیگر، نامشخص بودن نحوه هزینه کرد مبالغ پرداختی به فرماندهی انتظامی، آموزش و پرورش و راهداری است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی همچنین برای کمک به شرکت های بیمه استان اعلام آمادگی کامل کرد.

حسین لعل نظام نایب رئیس شورای هماهنگی شرکت های بیمه خراسان رضوی هم در این نشست گفت: رعایت نکردن تعرفه های پزشکی توسط برخی بیمارستان ها و مراکز درمانی، تخلفات و تقلبات بیمه ای و همچنین الزام به پرداخت مبلغی برای افت ارزش خودرو در تصادفات توسط بیمه ها از اول دی ماه امسال، از جمله چالش های صنعت بیمه در خراسان رضوی است که نیاز به کمک دستگاه های دولتی استان به ویژه اداره کل امور اقتصادی و دارایی است.

در ادامه تعداد دیگری از مدیران شرکت های بیمه استان به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند.

در پایان این نشست نیز با اهدای لوح تقدیر توسط مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی، از مدیران شرکت های بیمه استان تقدیر شد.